Бондарство на Бойківщині кінця XIX — початку XX ст. - Гвоздевич, С. (Народна творчість та етнографія, 1992)
Вивчення промислів взагалі, і бондарного зокрема, дозволяє глибше познайомитись з виробничими традиціями, ремісничою технологією і технікою, з побутом майстрів, визначити можливості їх сучасного раціонального використання тощо. Бондарні вироби населення Українських Карпат відзначаються цікавими локальними особливостями форм, застосування в побуті, розмаїттям назв, хоча основа їх загальноукраїнська чи навіть загальнослов’янська.