Стратегічне управління діяльністю банківських установ в умовах інформаційного суспільства - Ареф’єва, О.В.; Божанова, О.В.; Аберніхіна І.Г. (Управління економікою: теорія та практика, 2024)
У статті досліджено роль приватного сектору як рушійної сили післявоєнної відбудови економіки України в умовах масштабних руйнувань та структурних трансформацій, спричинених військовою агресією Росії. Здійснено комплексний аналіз сучасного стану приватного сектору України, його трансформацій у період 2022–2024 років, а також оцінено виклики та можливості для розвитку підприємництва у процесі відновлення національної економіки. На основі узагальнення світового досвіду післявоєнного відновлення економік Німеччини, Японії, Хорватії та Боснії і Герцеговини визначено ефективні підходи до залучення приватного сектору у відновлювальні процеси економіки. На основі проведеного SWOT-аналізу сформульовано стратегічні напрями державної політики щодо підтримки підприємництва та залучення бізнесу до процесів економічного відновлення. Окреслено перспективи подальших наукових досліджень у сфері адаптації українського приватного сектору до умов післявоєнної відбудови.