З історії першої київської капели кобзарів - Саченко, І. (Народна творчість та етнографія, 1992)
В Центральному державному архіві України в травні 1989 року автору цих рядків вдалося виявити цікаві документальні матеріали про Першу Київську капелу кобзарів, яка розгорнула свою діяльність в період відродження української культури — в 20-их роках. Гадаю, що в цих матеріалах є дані, які зацікавлять не лише істориків кобзарського мистецтва, а і ширші кола читачів.