Поетика української епіки (Деякі спостереження над художніми засобами дум) - Кирдан, Б. (Народна творчість та етнографія, 1992)
У цій статті ми зупинимось лише на деяких художніх засобах, за допомогою яких були створені художньо довершені епічні та ліроепічні думи.