Кобзарство Конотопщини - Лисий, І. (Народна творчість та етнографія, 1993)
Носіями кобзарства на Конотопщині були убогі мандрівні співаки — далекі нащадки козацьких рапсодів. Під впливом мандрівних кобзарів і місцевої національно свідомої інтелігенції у Конотопі на початку XX ст. виникав гурт обдарованих музик, який згодом дістав назву капела бандуристів «Відродження».