Юрій Круть (Народна творчість та етнологія, 2023)
На 95-му році життя 7 квітня 2023 року не стало відомого українського фольклориста, літературознавця, перекладача та громадського діяча Юрія Зіновійовича Крутя. Боротьбу за незалежність України, яку Ю. Круть відстоював ще в молоді роки, не полишав до останнього дня свого життя, коли вона опинилася в небезпеці через російську військову агресію. Виняткова працьовитість, скромність, порядність, доброзичливість, патріотизм та незламність Ю. Крутя завжди залишаться в нашій пам’яті й будуть взірцем для сучасників і прийдешніх поколінь. Вічна пам’ять про Юрія Зіновійовича Крутя залишиться в наших серцях.