Етюди про найпопулярніші українські пісні - Загірняк, М.; Сов'як, Р. (Народна творчість та етнографія, 1993)
Рецензія на книгу: Погребенник Федір. Наша дума, наша пісня. Нариси-дослідження. - К.: Музична Україна, 1991.— 208 с. Свою історію мають не тільки держави та народи, але й пісні. Історії найпопулярніших українських пісень присвячена книжка Федора Погребенника «Наша дума, наша пісня». Ця книжка складається з тридцяти науково-дослідницьких нарисів про відомі і менш відомі пісні.