[Рецензія] Українська фольклористична енциклопедія / [голов. ред. Г. Скрипник] ; ІМФЕ ім. М. Т. Рильського НАН України. Київ, 2019. 840 с. - Ярмоленко, Н. (Народна творчість та етнологія, 2023)
У наш час перед українською фольклористикою постає низка викликів і вимог сьогодення не лише в царині збирання та вивчення традиційного фольклору, а й на терені осмислення нових явищ сучасності. Це передусім узагальнення й оцінка вже нагромадженого матеріалу, його аналіз у зв’язку зі змінами в суспільстві й виникненням нових реалій, перегляд відомостей у контексті нових підходів і ракурсів сучасної вітчизняної та європейської науки, підготовка синтетичних, узагальнюючих видань, словників, лексиконів тощо. Саме в контексті цих завдань і виконувалася розглядувана ґрунтовна, фундаментальна праця – Українська фольклористична енциклопедія , матеріал для якої автори та упорядники почали збирати й систематизувати ще в попередні періоди.