Дмитро Степовик (Народна творчість та етнологія, 2024)
Науковий колектив Інституту мистецтвознавства, фольклористики та етнології ім. М. Т. Рильського НАН України, відділ образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва понесли непоправну втрату – 28 січня 2024 року на вісімдесят шостому році життя відійшов у засвіти видатний учений, мистецтвознавець, релігієзнавець, філософ, професор, доктор трьох наукових ступенів, член-кореспондент НАН України, академік АН вищої школи України Дмитро Власович Степовик. Учений енциклопедичної ерудиції та знань залишив по собі значну наукову спадщину, а ще захоплюючі книги спогадів про час, у якому жив і творив, оповіді про подорожі світом. В одному із численних інтерв’ю він сказав: «Я нічого не колекціоную, окрім знань…». Добра пам’ять про Д. Степовика як про людину та вченого залишиться в душах тих, хто з ним співпрацював і знав особисто. Висловлюємо глибокий жаль, найщиріші співчуття рідним та близьким вельмишановного Дмитра Власовича. Царство Небесне та вічна пам’ять!