Сакральні споруди Краматорщини в умовах російської агресії 2022–2024 років: втрати і шляхи відновлення - Кузьменко, Є. (Народна творчість та етнологія, 2024)
У статті досліджено стан сакральних споруд Краматорського району Донецької області напередодні та під час повномасштабної російської воєнної агресії 2022–2024 років. Висвітлено основні аспекти історії храмового будівництва на Краматорщині наприкінці ХХ – на початку ХХІ ст. Зокрема, наголошено, що протягом означеного періоду відбувалося активне відродження Святогірської Свято-Успенської лаври; реставрувалися її храми: Свято-Миколаївський, Свято-Успенський, Свято-Покровський та ін.