Соціокультурні зміни повсякдення сільської людності Наддніпрянщини - Бондаренко, Г. (Народна творчість та етнологія, 2024)
У статті аналізуються зміни, що відбулися в повсякденному житті та культурі українського села Кищенці Черкаської області у ХХІ ст. Джерельною базою розвідки стали польові матеріали, зібрані авторкою в червні – серпні 2023 року методом включеного спостереження. Розглядаються особливості приватного господарювання, зміни в системі життєзабезпечення, фіксуються міграційні процеси, що відбулися та відбуваються через війну. Досліджуються глобалізаційні, інформаційні впливи на систему комунікації мешканців громади, їх соціокультурні запити та вподобання.