Виставкова діяльність Ріпкинського районного історико-краєзнавчого музею - Захарова-Заборовська, О. (Народна творчість та етнологія, 2019)
Важливе місце в розвитку, збереженні, вивченні, популяризації пам’яток історії та культури в Ріпкинському районі Чернігівської області посідає діяльність районного історико-краєзнавчого музею. Формування фондової колекції, створення експозиції, що включає представлення традиційної культури у відтвореному інтер’єрі хати, вироби майстрів самобутніх місцевих осередків ткацтва, гончарства, проведення фестивалів, майстер-класів – ось головні напрями роботи Музею. Особливий резонанс викликає виставкова робота закладу. Щороку відбувається 4–5 виставок декоративного мистецтва, які ознайомлюють з роботами митців рідного краю: художників, майстрів вишивки, ткацтва, гончарства, різьблення по дереву тощо.