Марія Митрофанівна Шубравська (Олійник) (Народна творчість та етнографія, 1994)
Українська наука зазнала тяжкої втрати. 18 лютого 1994 року пішла з життя відома українська дослідниця, старший науковий співробітник відділу фольклористики Інституту мистецтвознавства, фольклористики та онтології імені М. Рильського АН України, кандидат філологічних наук Марія Митрофанівна Шубравська. Передчасно пішла з життя невтомна трудівниця, як залишила великий науковий доробок і багато незавершених досліджень, планів. Світла пам’ять про неї збережеться на довгі роки у всіх, хто знав і працював разом з нею.