Подвиг збирача українського фольклору. (Маловідомі сторінки життєпису видатного збирача народної поетичної творчості Андрія Димінського) - Шалак, О. (Народна творчість та етнографія, 1994)
Із національним відродженням України повертаються імена забуті та напівзабуті. Досі знані лише вузьким колом фахівців, вони повинні зацікавити усіх, кому не байдужа історія та духовна культура нашого народу. Про фольклориста, етнографа Андрія Івановича Димінського відомо небагатьом — і в основному тільки завдяки виданим у 1928 році «Казкам та оповіданням з Поділля». У передмові М. Левченко, упорядник цієї збірки, пише, що А. І. Димінський зробив надто багато для української науки, щедрою рукою вклав свою лепту в нашу національну скарбницю.