Наукова конференція «Максим Рильський і світова культура» - Задорожнюк, Н. (Народна творчість та етнографія, 1995)
16—17 березня 1995 року у Києві відбулася міжнародна наукова конференція «Максим Рильський і світова культура з погляду сучасників», присвячена 100-річчю від дня народження Максима Рильського. Організовано її з ініціативи Відділення літератури, мови та мистецтвознавства НАН України та Інституту мистецтвознавства, фольклористики та етнології ім. М. Т. Рильського НАН України.