А в золотих руках мистецтво – річ нетлінна - Пожоджук, Д. (Народна творчість та етнологія, 2020)
Розповідь про унікальну творчість Дмитра Пазенка, про те, чому взявся саме за дереворізьблення. Хоча він походить з козацького роду, змалку грався з ровесниками в індіанців і пробував створювати для ігор усіляку дерев’яну зброю: списи, сокири, палиці, луки зі стрілами, будував вігвам. А вперше з різьбою по дереву Дмитро познайомився у школі на уроках трудового навчання, які проводив умілий наставник Михайло Чубенко. Роботи Дмитра Пазенка стверджують, що в українському народному мистецтві з’явилася нова яскрава постать, на яку вже звернули увагу не лише поціновувачі народного мистецтва, а й численні дослідники та журналісти.