Унікальне зібрання народних пісень - Дубравіна, В. (Народна творчість та етнографія, 2004)
Серед етномузикознавців сучасності постать Валеінтина Володимировича Дубравіна (1933—1995) — професора Ніжинського педагогічного університету — помітна. Як людина з великим досвідом збирача народнопісенних скарбів, як автор наукових публікацій, розвідок та друкованих збірників записаних ним пісень, він, мабуть, заслуговує право зайняти певне місце в історії вітчизняної фольклористики. Однак не всі сторони його діяльності, які б могли зацікавити фахівців, відомі. Тож дозволю собі коротко поділитися з читачем думками про роботу цієї людини, з якою мені випала доля пройти життєвий шлях.