Вірна традиції відданості науці (Народна творчість та етнологія, 2020)
Серед насиченого темпу життя відомої літературознавиці, провідної знавчині теорії літератури, фундаторки нових засад дослідження класичної, модерної та постмодерної української літератури, натхненної педагогині, публічної інтелектуалки виринають щасливі дати, коли колеги-науковці, шанувальники численного дослідницького доробку мають нагоду висловити слова щирого захоплення талантом науковиці, що наділена хистом на рівні інтуїції відчувати текст як живий організм. Колектив Інституту мистецтвознавства, фольклористики та етнології ім. М. Т. Рильського НАН України вітає зі славним ювілеєм члена-кореспондента НАН України, доктора філологічних наук, завідувача відділу теорії літератури Інституту літератури ім. Т. Г. Шевченка НАН України Тамару Іванівну Гундорову! Невтомна модернізаторка академічної україністики, у своїх культурологічних студіях Тамара Гундорова застосовує новаторську аналітику для дослідження складних і, на перший погляд, непоєднуваних явищ культури. Вітаємо Тамару Іванівну з ювілеєм, зичимо міцного здоров’я, творчого натхнення, удачі на життєвому шляху!