До славного ювілею Григорія Петровича Півторака! (Народна творчість та етнологія, 2020)
Колектив Інституту мистецтвознавства, фольклористики та етнології ім. М. Т. Рильського НАН України вітає зі славною датою життя видатного українського славіста, доктора філологічних наук, професора, академіка НАН України, заслуженого діяча науки і техніки України Григорія Петровича Півторака. Дорогий ювіляре, бажаємо Вам многих і щасливих літ, доброго здоров’я, нових успіхів у Ваших лінгвістичних студіях – в утвердженні Вами історичної правди про походження й мову українського народу. Ваші славістичні й українсько-білоруські лінгвістичні дослідження сприяють розбудові й утвердженню української державності, а Ваші наукові здобутки роблять честь не лише мовознавчій науці, але й усій вітчизняній гуманітаристиці.