Збірка Володимира Шухевича "Гуцульщина" в оцінці українських та зарубіжних вчених - Арсенич, П. (Народна творчість та етнографія, 2004)
Жоден з етнографів, що займався вивченням Гупульщини, не зміг так детально описати матеріальну і духовну культуру гуцулів, як це зробив В. Шухевич. І досі ця праця єдина і найповніша в царині гуцулознавства.