Олег Гринів (Народна творчість та етнологія, 2021)
Колектив Інституту мистецтвознавства, фольклористики та етнології ім. М. Т. Рильського НАН України із глибоким сумом сповіщає, що 18 квітня 2021 року відійшов у засвіти відомий український філософ, етнолог, письменник та громадський діяч Олег Іванович Гринів. Доктор філософських наук, професор, О. Гринів присвятив своє життя дослідницькій і творчій роботі в наукових закладах Києва та Львова. Олег Гринів залишив по собі вагому наукову та науково-публіцистичну спадщину: понад 300 праць з проблем філософії, етнології, націології, політології, культурології, релігієзнавства, виданих в Україні та за кордоном. Із відходом у вічність професора Олега Гриніва українська гуманітаристика зазнала величезної втрати.