Процеси трансформації в національній кухні українців на зламі ХХ–ХХІ століть
У статті досліджуються процеси змін у національній кухні українців на зламі ХХ–ХХІ ст. Показано залежність трансформації від різних соціальних, міграційних та економічних чинників. Звернуто увагу на позитивний момент кулінарних запозичень, а також на необхідність збереження національних надбань у ро...
Збережено в:
| Дата: | 2021 |
|---|---|
| Автор: | Борисенко, В. |
| Формат: | Стаття |
| Мова: | Ukrainian |
| Опубліковано: |
Інститут мистецтвознавства, фольклористики та етнології iм. М.Т. Рильського НАН України
2021
|
| Назва видання: | Народна творчість та етнологія |
| Теми: | |
| Онлайн доступ: | https://nasplib.isofts.kiev.ua/handle/123456789/204404 |
| Теги: |
Додати тег
Немає тегів, Будьте першим, хто поставить тег для цього запису!
|
| Назва журналу: | Digital Library of Periodicals of National Academy of Sciences of Ukraine |
| Цитувати: | Процеси трансформації в національній кухні українців на зламі ХХ–ХХІ століть / В. Борисенко // Народна творчість та етнологія. — 2021. — № 3. — С. 72–81. — Бібліогр.: 20 назв. — укр. |
Репозитарії
Digital Library of Periodicals of National Academy of Sciences of UkraineСхожі ресурси
-
Господарсько-виробнича культура Східного Полісся: історія монографічного вивчення на зламі ХІХ –ХХ століть
за авторством: Литвинчук, Н.
Опубліковано: (2021) -
Народна релігійність українців в умовах соціальних змін кінця ХХ – початку ХХІ століття
за авторством: Бондаренко, Г.
Опубліковано: (2014) -
Адаптаційні процеси в середовищі внутрішньо переміщених осіб в Україні під час російсько-української війни у ХХІ столітті
за авторством: Борисенко, В.
Опубліковано: (2023) -
Збереження традиційного українського вбрання та його популяризація в діяльності фольклорно-етнографічних колективів Харківщини на межі ХХ–ХХІ століть
за авторством: Сушко, В., та інші
Опубліковано: (2024) -
Лінгвофольклористичні студії у другій половині ХХ - на початку ХХІ століть
за авторством: Данилюк, Н.
Опубліковано: (2007)