Особливості метастазування при раку шлунка iv стадії - Яценко, Л.Д. (Iнститут експериментальної патології, онкології і радіобіології ім. Р. Є. Кавецького, 2007)
За результатами обстеження 162 хворих на рак шлунка IV стадії проаналізовано особливості метастазування останнього. Показано, що серед локалізацій метастазів перші місця займають метастази в очеревині з наявністю асциту та метастази у печінці. У 72,8% випадків реєструють 2–6 віддалених метастазів різної локалізації. Найчастіше виявляють комбінації метастатичних уражень 2 або 3 органів. Отримані дані слід враховувати при обстеженні пацієнтів та розробці тактики лікування. Ключові слова: рак шлунка, частота метастазування, локалізація.