Дивлюсь я на небо... - Шудря, М. (Народна творчість та етнографія, 2000)
Тривалий час не було відомо, де помер і похований автор знаменитої української пісні світової слави "Дивлюсь я на небо...". Не так давно дослідникам вдалося встановити, що автор цієї пісні Михайло Петренко (1817-1862) останні роки свого життя працював старшим писарем у місті Лебедині в Слобідській Україні, де зустрічався з Т. Г. Шевченком, а дещо згодом помер і тут похований.