Посольство Війська Запорозького до московського царя Михайла Федоровича 1620 р. (Закінчення) - Сас, П.М. (Український історичний журнал, 2004)
В контексті політичної культури і дипломатичної практики запорозької спільноти розглядається посольство Війська Запорозького до московського царя Михайла Федоровича, досліджується відповідний дипломатичний церемоніал, а також хронологія, фактичний перебіг та конкретні результати офіційних прийомів козацьких послів у Москві, дається оцінка московсько-запорізькій угоді 1620 р.