Кримськотатарська проблема: історія та сучасність (до 60-річчя депортації) - Зінченко, Ю.І. (Український історичний журнал, 2004)
У статті розглядається історична доля кримських татар від приєднання півострова до Росії до сьогодення, наслідки депортації, проблеми адаптації в умовах незалежної України.