Балагурі Едуард Альбертович (Український історичний журнал, 2004)
26 січня 2004 р. на 73 році життя не стало доктора історичних наук, професора Ужгородського національного університету, члена спеціалізованої вченої ради із захисту дисертацій Інституту археології НАН України Едуарда Альбертовича Балагурі. Невблаганна доля забирає всіх, але завжди смерть людини є надзвичайною подією, в яку важко повірити. Це особливо стосується таких людей, як Едуард Балагурі з його іскристою енергією, відкритістю до всіх проявів діяльності й бажанням усе перетворити на життєдайну силу. Важко повірити в його смерть і тому, що минуло лише два роки, як відзначався його 70-річний ювілей із улаштуванням конференцій, виданням наукових збірників на його честь.