Наукова конференція "Крим в історичних реаліях України: до 50-річчя входження Криму до складу УРСР" - Крупина, В.О. (Український історичний журнал, 2004)
Конференція відбулася 19 лютого 2004 р. в Інституті історії України НАН України в рамках відзначення 50-річчя передачі Кримської області зі складу РРФСР до УРСР. Потреба обговорити бурхливе минуле та складне сьогодення півострова об'єднала фахівців вищих навчальних закладів та наукових установ країни. Особливу увагу учасники конференції приділили висвітленню історичної закономірності акту передачі Кримської області до складу Української РСР в 1954 p., а також передумовам та наслідкам такого кроку радянського керівництва на чолі з М.С. Хрущовим.