Штрафні підрозділи як форма покарання радянських військовослужбовців та бойового використання військ у роки Другої світової війни - Сидоров, С.В. (Український історичний журнал, 2004)
У статті аналізуються роль, місце, кількісний склад та питання бойового застосування штрафних підрозділів і загороджувальних загонів Червоної армії в роки Великої Вітчизняної війни.