Україна в політиці керівництва СРСР напередодні Другої світової війни - Васильєв, В.Ю. (Український історичний журнал, 2005)
У статті аналізуються теоретичні проблеми усвідомлення керівництвом СРСР політики як суспільного феномену, ставлення лідерів Компартії до України, особливості політичного курсу крізь призму загрози Другої світової війни.