Iгор Шаров. 100 видатних імен України; 100 сучасників: роздуми про Україну; 100 визначних місць України - Вакулич, В.М. (Український історичний журнал, 2005)
Рецензія на книгу: Iгор Шаров. 100 видатних імен України. – К.: Видавничий дім "Альтернативи", 1999. – 504 с.; 100 сучасників: роздуми про Україну. – К.: Преса України, 2002. – 520 с.; 100 визначних місць України. – К.: Преса України, 2003. – 512 с. У житті кожного народу завжди є події, явища й віхи, пізнання яких відкриває шлях до осягнення його духовного простору, менталітету і світогляду, і зрештою, до розуміння його історичної долі. I як важливо, щоб кожна з цих віх не стиралася з пам'яті поколінь! Адже це одразу негативно позначається на повноті наших уявлень про історичне буття власного народу. Тому всілякої уваги й інтересу з боку широкої ( в тому числі й наукової) громадськості заслуговує праця, мета якої зафіксувати факти історії і культури, культурно-мистецькі явища й об'єкти, обставини життя та діяльності історичних особистостей.