Я.С. Калакура. Українська історіографія: курс лекцій - Соколов, В.М.; Солдатенко, В.Ф. (Український історичний журнал, 2005)
Рецензія на книгу: Я.С. Калакура. Українська історіографія: курс лекцій. – К.: Генеза. – 2004. – 496 с. Чергова книга доктора історичних наук, професора Київського національного університету ім. Т. Г. Шевченка Я. С. Калакури є курсом лекцій із проблем української історіографії. Надзвичайно потрібний навчальний посібник містить аналіз процесу нагромадження і розвитку історичних знань, починаючи від витоків, заглиблених у Київській Русі, до початку ХХI ст. Відразу слід зазначити, що праця може бути використана не лише з навчальною метою. Значною мірою це й узагальнююче монографічне дослідження генеалогії української історичної думки, що детермінувалося недостатньо високим рівнем і глибиною сучасних студій у галузі вітчизняної історіографії.