Шнеер А. Плен. – Том 1, 2. - Шаповал, Ю.I. (Український історичний журнал, 2005)
Рецензія на книгу: Шнеер А. Плен. – Иерусалим, 2003. – Т. 1. – 380 с.; Т. 2. – 391 с. Автор виданого в Iзраїлі двотомного дослідження "Полон" доктор Арон Шнеєр народився 1951 р. в Латвії, за фахом історик, від 1990-х рр. мешкає в Iзраїлі, а з 1993 р. працює в Національному інституті пам'яті жертв нацизму й героїв опору Яд Вашем. Місце роботи автора апріорі детермінувало його інтерес до полонених євреїв, документи щодо яких (серед інших) накопичуються й зберігаються в Яд Вашем. Ось чому дослідник мав можливість спиратися на свідчення, спогади, листи колишніх військовополонених, їхніх родичів, що їх А.Шнеєрові вдалося здобути насамперед в Iзраїлі. Одначе він не обмежився лише цим колом джерел, використовуючи також документи з архівів Латвії, Росії, України.