“Пакти й конституції законів і вольностей Запорізького Війська” 1710 р. - Кресін, О.В. (Український історичний журнал, 2005)
У статті розглядаються обставини появи, джерела та характер конституції П.Орлика 1710 р., аналізуються правові норми, інститути, категорії документа в контексті конституційних та міждержавних актів того часу, визначається його місце в історії українського права, політичної та правової думки.