Українсько-російські взаємини: історіографічні міркування й роздуми - Удод, О.А. (Український історичний журнал, 2005)
У статті містяться міркування щодо тритомного проекту Iнституту історії України НАНУ "Україна і Росія в історичній ретроспективі" як історіографічного факту, оцінюється внесок авторів у становлення сучасної історичної науки в Україні.