Війна і воїнська слава очима давньоруських книжників - Котляр, М.Ф. (Український історичний журнал, 2005)
Війна, звитяга і слава руських воїнів були наскрізними темами давньоруських книжників. Стаття написана на матеріалах Київського, Суздальського і Галицько-Волинського літописів XII–XIII ст.