Круглий стіл у Житомирському державному університеті ім.I. Франка, присвячений 60-річчю звільнення України - Лобода, М.К. (Український історичний журнал, 2005)
2004 р. в Україні відзначалася шістдесята річниця звільнення від нацистських загарбників. У наукових установах і навчальних закладах відбулися заходи, присвячені цій події.