О.I.Гуржій, М.Б.Парахіна. Етнологічні осередки України в 20-х – на початку 30-х років ХХ ст. Нарис діяльності - Верба, I.В. (Український історичний журнал, 2005)
Рецензія на книгу: О.I. Гуржій, М.Б. Парахіна Етнологічні осередки України в 20-х – на початку 30-х років ХХ ст. Нарис діяльності. – К.: Iнститут історії України НАН України, 2004. – 248 с. Нині важливого значення набуває поглиблене вивчення внеску учених та аматорів в організацію збирання етнографічних матеріалів, підготовку анкет, програм, пов’язаних із видатними вченими того часу, які виступили в 1920-х роках ініціаторами створення стрункої й дієвої організації з вивчення етнології, сприяв найбільш раціональним формам і методам збору етнореалій через розповсюдження програм серед населення України.