Друга світова війна в документальних фільмах Олександра Довженка - Маркітан, Л.П. (Український історичний журнал, 2005)
У статті аналізуються документальні кінофільми режисера О.П. Довженка, що зберігаються в ЦДКФФА України ім. Г.С. Пшеничного й присвячені висвітленню подій війни.