Документальні матеріали українських істориків у фондах Сумського обласного краєзнавчого музею - Сапухіна, Л.П. (Український історичний журнал, 2005)
Серед матеріалів, що зберігаються в музеї, неабияку історичну й пізнавальну цінність мають зібрання документів, що стосуються видатних людей, які залишили помітний слід в історії та культурі України і які є уродженцями Сумщини або чиї біографії пов’язані з цим краєм. У статті подається інформація про документальні зібрання з фондів музею щодо чотирьох українських істориків зі знаних старшинських родів – О.Ф. Шафонського, Ф.Й. Туманського, О.М. Марковича й Ф.М. Уманця.