Українська православна церква (1930–1936 рр.) - Киридон, А.М. (Український історичний журнал, 2005)
На основі оригінальних архівних документів висвітлюється історія створення Української православної церкви, реконструюється структура управління, уточнюється кількість парафій та духовенства, простежуються стосунки УПЦ із радянською владою.