Комунітарні ідеї в українському суспільстві останньої чверті ХIХ – початку ХХ ст. - Ткаченко, В.В. (Український історичний журнал, 2005)
У статті аналізуються основні ідеї комунітарного руху зазначеного періоду, його місце і роль серед інших суспільних течій, які проявили себе найяскравіше та справили безпосередній вплив на хід історії.