Наслідки німецько-радянської війни для неповнолітніх громадян України - Голиш, Г.М. (Український історичний журнал, 2005)
У статті аналізуються соціально-демографічні, медико-санітарні й психологічні наслідки німецько-радянської війни 1941–1945 рр. для неповнолітніх громадян України (на матеріалах 10-ти областей Наддніпрянської та Східної України).