Проблеми підготовки наукової біографії Михайла Грушевського - Пиріг, Р.Я. (Український історичний журнал, 2005)
У статті розглядаються актуальні проблеми наукової біографії М.С. Грушевського, охарактеризовано сучасний стан висвітлення його життєвого шляху, окреслено фактологічні лакуни, які необхідно заповнити дослідникам для творення фундаментальної наукової біографії видатного історика й державного діяча.