З епістолярної спадщини академіка Д.І.Яворницького - Абросимова, С.В.; Василенко, Н.Є.; Перкова, А.І. (Український історичний журнал, 2005)
Увазі читачів пропонується 71 лист Д. Яворницького до 18 адресатів, серед яких історики, етнографи, літературознавці, письменники, поети, актори, педагоги, видавці й громадські діячі. Хронологічний діапазон листів (1883–1939 рр.) охоплює всі періоди творчого життя вченого. Листи публікуються вперше й висвітлюють основні напрями діяльності Д. Яворницького та головні події в його біографії, роздуми вченого й оцінку власної творчості, а також його залучення в наукове й громадське життя країни.