Добробут студентів України в другій половині XIX – на початку XX ст. - Молчанов, В.Б. (Український історичний журнал, 2005)
У статті досліджується проблема добробуту студентів України в другій половині ХІХ – на початку ХХ ст. Розглядається динаміка кількісного складу останніх, величина їх грошового утримання. Простежується характер споживання ними продуктів харчування та товарів широкого вжитку. Детально аналізується еволюція житлового забезпечення студентської молоді. Простежується забезпечення її культурних та духовних потреб.