В.В. Бобков. Статистики Таврической губернии (XIX – начало XX века): Биобиблиографический указатель; У.К. Мусаева. Подвижники крымской этнографии, 1921–1941: Историографические очерки - Бездрабко, В.В. (Український історичний журнал, 2005)
Рецензія на книги: Бобков В.В. Статистики Таврической губернии (XIX – начало XX века): Биобиблиографический указатель / Под ред. и вступ. ст. А.А.Непомнящего. Серия «Биобиблиография крымоведения». – Вып. 1. – Симферополь: Таврия, 2004. – 304 с.; Мусаева У.К. Подвижники крымской этнографии, 1921–1941: Историографические очерки / Под ред. и вступ. ст. А.А.Непомнящего. Серия «Биобиблиография крымоведения». – Вып. 2. – Симферополь: Таврия, 2004. – 214 с. Кінець XX ст. для вітчизняної історичної науки ознаменувався послабленням позицій марксистської парадигми знань і посиленням при визначенні методологічних підходів постмодерну. Це виявилося в поширенні нестандартних методів ведення досліджень, несподіваних баченні й сприйнятті фактів, подій, явищ, процесів, їх інтерпретації, наповненні змісту студій постпозитивістськими, екзистенційними, феноменологічними, персоналістичними, фройдистськими та іншими сюжетами „сценарію” гри людської думки. Людина – особистість – індивід посіли в цьому дискурсі ключову теоретико-пізнавальну позицію, ставши не тільки об’єктом, але й предметом (оскільки виступають водночас і як суб’єкти пізнання) історичної науки.