"Зем'янин" Псевдо-Оріховського як пам'ятка консервативної суспільної думки України XVI ст. - Вирський, Д.С. (Український історичний журнал, 2005)
Статтю присвячено маловідомому публіцистичному твору середини XVI ст. (“Зем’янин або Розмова батька із сином про справи польські”), тісно пов’язаному з творчою спадщиною Станіслава Оріховського-Роксолана.