З історії Великої війни 1914–1917 рр. на Чорному морі - Усенко, П.Г. (Український історичний журнал, 2005)
У статті розглядається перебіг бойових дій на Чорному морі під час Першої світової війни. Наголошено на ролі флотів Османської та Російської імперій.