Никифор Григоріїв про Україну в системі міжнародних відносин напередодні та під час Другої світової війни - Сухобокова, О.О. (Український історичний журнал, 2006)
У статті аналізуються погляди Н.Я.Григорієва, відомого діяча української революції і одного з лідерів української міжвоєнної еміграції, на розвиток міжнародної політичної ситуації напередодні та під час Другої світової війни. Розглядається його концепція ролі і місця України у цій війні, окреслені ним завдання українського демократичного руху. Автор статті вводить до наукового обігу значний масив нових джерел.